Pages

24.12.10

Angol nyelv tanulásához

A két legjobb nyelvoktató program, valamint ingyenes lehetőségek az Angol nyelv tanulásához


Rosetta Stone

A Rosetta Stone szoftverével forradalmasította a nyelvtanulást. A nyelvoktató programot sok  millió ember használja több, mint 150 országban. A legtöbben az angol nyelv elsajátításához vásárolják, de valójában 31 nyelv oktatására alkalmas számítógépes programról van szó. Mivel ez az írás az angol tanulás elősegítéséhez szeretne tippeket nyújtani, ezért most csakis ebből a szemszögből nézve írunk róla.
A cég 3. verziójú programja a nyelvoktató szoftverek legújabb generációjához tartozik. Használójának egy olyan nyelvoktató környezetet biztosít, ahol az előrehaladás egzakt módon mérhető, meggyorsítja, pontosabban lerövidíti a tanulási folyamatot, és nem utolsósorban sikerélményt biztosít a tanulónak. Új, innovatív beszédfelismerés-technológiája révén a korábbiaknál hatásosabban gyakorolható az élő, angol beszélt nyelv.

A Rosetta Stone Inc. a világ 500 leggyorsabban növekvő vállalatának egyike. A vállalatot 1992-ben alapították. Az alaptétel: a nyelvtanulás természetes módja, hogy az emberek gyermekként tanulják meg legsikeresebben a nyelveket, a program egy olyan „belemerülési” módszert alkalmaz a nyelvtanulásra, amit az interaktív CD lemezek és online technológia maximálisan támogat. Ezt a nyelvoktató programot szívesen részesítik előnyben más, angol nyelvtanulásra alkalmas eszközökkel szemben, mert könnyű kezelhetősége és eredményessége nagyon közkedveltté tette az egész világon. Létezik speciális, Classroom nevű változata is, melyet iskolák és nyelviskolák is előszeretettel alkalmaznak. További információért látogassa meg a www.rosettastone.com webhelyet.

Az angol nyelvtanulás másik, nagyszerű programja a Cafe English


A Cafe English a világ pillanatnyilag legnagyobb ’beszélt Angol’ oktató alkalmazása. Még a tapasztalatlan felhasználók is nagyon barátságos, könnyen kezelhető programnak találják. ‘Divya’, egy animált, virtuális karakter segít a gyakorlatok megoldásában. Ez a hatalmas Angol nyelvoktató csomag 6 CD-n 40 fejezetre tagolódik, és minden fejezet a hétköznapi életből merített szituációkra fókuszál. A gazdag multimédiás tartalom, hanganyagok, videók, rengeteg lehetőséget nyújtanak a beszédkészség, beszéd-felismerési készség javítására. Az angol nyelvoktató program teljesen nélkülözi a billentyűzet használatát. Az összes feladat megoldásához csupán egérre és mikrofonos fejhallgatóra van szükség. A programnak létezik kipróbálható demonstrációs változata is.

Ingyenes lehetőségek:


Teljesen ingyenes, kimondottan a beszéltetésen keresztüli oktatást megvalósító komplett angol nyelvi oktató csomag. Nemcsak a hanganyagok tölthetőek le, hanem azok írott szövegváltozata is nyelvi összefoglalóval. Külön érdekessége, hogy a gyakorló szövegeket a könyvek könyvéből, a Bibliából kölcsönözték az alkotók. Rendkívül hasznos összeállítás, köszönjük szépen.

Podcast


Az angol nyelvtanulásban sokat segíthetnek a rendkívül népszerű úgynevezett podcast oldalak. Ezeken jellemzően rövid, 5-10 perces hanganyagok, melyek egy-egy nyelvi problémakört tárgyalnak, és a legtöbbször mp3 formátumban helyezik ki őket. Ráadásul, a legtöbb ilyesmire szakosodott webhely ingyenes, vagy legalábbis hozzáférhetővé tesz ingyenesen letölthető, alkalmazható oktatóanyagokat. Van közöttük kezdő, és van haladóbb szintű is. A rövid podcastokat az internetről közvetlenül az mp3 lejátszónkra is tölthetjük. Az is találni fog számára megfelelő podcast oldalakat, aki az Amerikai angolra szeretne „gyúrni”.

Példaképpen álljon itt kettő a kedvenceim közül: Egy nagyszerű podcast webhely az angol nyelvet tanulók számára.

John Koons Japánban élő Philadelphiai angoltanár webhelye.

Végül: az angol nyelvtanulás hasznos segítője lehet a YouTube. Angol nyelvi leckék a Youtube –on. Igen, itt is rengeteg, egyre több oktatató anyagot találhatunk. Csak egyetlen példa: Jennifer minőségi, angol nyelvleckéi videókon keresztül.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése